hürriyet

29 Aralık 2008 Pazartesi

KARAMELİZE PATLAMIŞ MISIR


Gerekli malzemeler : (6 kişilik)

• 2 avuç kurutulmuş mısır

• 2 yemek kaşığı ayçiçek yada mısır yağı

• 1 su bardağı kadar ceviz içi ( olmasada olur yada fındık ta olur)

• 1,5 su bardağı toz şeker

• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

• 1 yemek kaşığı bal

• 2 yemek kaşığı su

• 1 tutam vanilya

• 1 tutam tuz

1. Sıvı yağda mısırları patlatıyoruz.

2. Patlayan mısırlara varsa cevizlerimizi ekliyoruz.

3. diğer malzemeleri tencerede kısık ateşte pişiriyoruz.

4. Şeker karamelleşinceye kadar kaynatıyoruz.

5. karameli patlamış mısırlara ilave ediyoruz.Homojen bi şekilde karıştırın

6. soğuyunca servis yapın

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: