hürriyet

3 Ekim 2014 Cuma

Bayram hazırlığı baklava

Hazır yufkadan baklava yaptım. Şerbetleyemeden üstündeki yapraklarını oğlum yemeye başladı. Zor kaçırdım elinden 😃
Gelelim tarifine 
1 paket baklavalık yufkası ( 28-30yapraklı)
250gr tereyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbet
2 su bardağı şeker 
2 su bardağından 2 parmak eksik su 
Yarım limon suyu
Tepsiyi tereyağ ile yağlayın
Yufkaların arasına fırca yardımı ile yağ sürün. 10 yıfkada bir ceviz serpin. En üstüne kalan tereyağı kızdırıp dökün. Üstünü folyo ile kaplayıp önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin üstünü açıp  üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dk dinlendirip soğuk şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: