hürriyet

8 Temmuz 2010 Perşembe

milföy çanağında mantarlı et sote

Biliyorum ismi biraz komik oldu ama yemek kitaplarında hep böyle isimler yazdığı için bende misilleme yapayım dedim.:)
Gelelim yapılışına ...
6 kişi için;
1/2 kg biftek yada kuş başı dana eti
1 adet soğan
2 adet kırmızı taze biberi
3 adet cariston biber
1/2 adet mantar
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
karabiber
pul biber
kekik
tuz
12 adet milföy hamuru
Yapılışı:::
1. İlk olarak etinizi biftek olarak seçtiyseniz ince uzun bir parmak kalınlığında kesin, eğer kuş başı ise sadece yıkamanız yeterlidir.
2. Teflon bir tencerede etleri suyunu çekene kadar kavuralım. Kavurduktan sonra isteğinize göre bir miktar zeytin yağ ekleyelim.
3. Soğanı yemeklik kuş başı dograyarak ete ekleyelim.Karıştırarak kavuralım.
4.Biberleri julyen (ince uzun) keselim. Ete ekleyip karıştıralım.
5. Mantarları da yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince keselim. Etin içine ekleyelim ara ara karıştıralım. Bütün bu işlemleri ard arda ve seri bi şekilde yapıyoruz.
6. Mantarlarında eklenmesinin ardından yaklasık 1-2 bardak kadar suyu ekleyin, salçalarıda ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
7. Etiniz arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşana kadar su ekleme işlemine devam edelim.
8. Etler piştikten sonra baharat ve tuzunu ekleyin tuzu eklemeyi mutlaka en son yapalım. Etlerin pişmesini geciktiriyor.
9. Milföylerin 6 tanesini ortalarında kare kalacak sekılde keselım. Kestiğimiz milföyleri diğer milföflerin üstlerine altta kesilmemiş üstte kesimiş olacak şekilde tepsiye dizelim. 180derecelik fırında kabarıp üstleri kızarana kadar pişirelim.
10. Piştikten sonra çukur kalan ortalarına pişirdiğimiz mantarlı et soteyi paylaştıralım. Suyunuda eklemeyi unutmayalım. Tekrar 180 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika kadar pişirelim. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: