hürriyet

24 Ağustos 2010 Salı

güveçte başemel soslu bezelyeli tavuk


  • MALZEMELER
    500gr kuşbaşı tavuk kalça
  • 1 kutu konserve bezelye yada garnitür
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet kabukları soyulmus dogranmıs orta boy domates
  • zeytin yağ
  • tuz, kekik, karabiber, kırmızı pul biber

BAŞEMEL SOS İÇİN

  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz

İlk önce kus başı doğranmış olan tavuk etlerini bir güzel yıkıyoruz. Ardından teflon tencerede kendı saldıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz. Doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar şeffaflaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Doğranmış olan domateslerimizi ekliyoruz. Biraz sıcak su ilavesi yaptıktan sonra konserve garnitür yada bezelyemizi ekleyip,birbiriyle özdeşleşmesi için yaklaşık 5 ila 10 dk arası pişiriyoruz. Tuz ve baharatlarımızı da ilave edip, karıştırıp acağın altını kapatıyoruz. Fırın kabına yaptığımız bu tavuklu bezelyeyi aktarıyoruz, üstünü başemel sos dökecegimiz için düzleştiriyoruz.

Başemel sos için un ile yağı , unun rengi dönene kadar kavuruyoruz. Ardından sütümüzü ekliyoruz ama bir yandanda hiç durmadan karıştırıyoruz. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Eğer çok koyu bir kıvam elde ettiyseniz süt ilavesi yapıp başemelinizi açabilirisiniz. Eğer sütü fazla geldiyse devalı karıştırarak sütünü çekmesini beklersiniz.Muhallebi kıvamına gelincede altını kapatırız.

Yaptığımız başemel sosu fırın kabına yaydığımız tavuklu bezelyenin üstüne ince bir satıh oluşturacak şekilde yayalım. İsterseniz üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: